Leijuva Hiiri on luovan työn satoa
Anne Teijulalta ja Maarit Viiriltä

Ei ole sattumaa, että sinusta tuli minulle kumppani, minusta sinulle ja meistä tuli tiimi. Piirtäjä ja sanoiksi pukija. Meidät saatettiin yhteen, meitä valmisteltiin huolella etukäteen vuosien ajan. Että kohtasimme ja meitä kannatellaan tässä ja kaikessa, mitä tulemmekaan tekemään. Kaikki on täydellistä! Unelmat toteutuvat. Omistamme tämän teoksen kuvineen ja teksteineen omille sisäisille lapsillemme, demoneillemme, pyhille hengillemme ja ohjaukselle, sekä maailman lukemattomille kummallisuuksille, joita on ilo seurata, tutkia, katsella, ymmärtää ja olla ymmärtämättä. Omistamme tämän Co-Rento voimavarakoulutukselle, jokaiselle mukana olleelle ja jokaiselle tehtävälle. Ilman sitä parivuotista koulutusta, niitä ihmisiä ja tapahtumia, emme olisi kohdanneet ja kasvaneet. Omistamme tämän myös puolisoillemme, jotka ovat antaneet tilaa, aikaa ja rakkautta koko projektin ajan.
Kiitos koko maailmalle. Kiitos jokaiselle, jonka olemme kohdanneet. Kiitos Sinulle, joka luet tätä nyt. Kiitos aivan joka puolelle, taivaisiin ja maan alle.

Maarit ja Anne löysivät toisensa Co-Rento voimavarakoulutuskurssilla. He puhuivat ja nauroivat paljon keskenään, tutustuivat ja totesivat toinen toisensa ystäviksi ja sittemmin yhteistyökumppaneiksi. Korttien maalaaminen alkoi jo koulutuksen aikana, tekstejäkin kirjoitettiin opiskelijaryhmässä (Anne ei kuulunut tuohon ryhmään) ja Sara Corento julkaisi kuvista kalenterin ja postikortteja. Kokonaisuudessaan projekti ei vain ottanut tuulta purjeisiinsa riittävästi ja Sara palautti pallon Maaritille. 2015 kevätkesällä Maarit ja Anne keskustelivat, suunnittelivat ja alkoivat kehittää. Tie on ollut pitkä ja kuoppainen, sattumien (vaikka sattumaa ei ole) täyttämää, valtavasti onnistumisten iloja ja vastaavasti pettymyksiä. Ylpeyttä ja epäuskoa. Innostumista ja turhautumista. Vihdoin 2017 kokonaisuus on saatu näyttämään, tuntumaan ja kuulostamaan siltä, jolta sen kuuluukin näyttää, tuntua ja kuulostaa. Suunta on pelkästään ylöspäin ja eteenpäin. Vaivattomasti, helposti ja riemuiten, koska niin sen kuuluukin olla!

Maarit Viiri

Oulussa elävä Maarit on Kuukorento-yrityksen perustaja, omistaja, sydän. Kuukorennosta löytyy huikea valikoima henkisiä tuotteita, tavaroita, tietoa ja ihmeitä. Maaritin taustaan kuuluu pitkä ura laboratoriossa ennen unelmien yrityksen perustamista. Maaritilla on aviomies ja kaksi lasta sekä koira taustavoiminaan, kaunis talo Kempeleessä ja puutarha, josta hän saa kesän yrtit, kasvit ja kukkaloiston.

Anne Teijula

Anne Teijula on asunut Turun liepeillä aina, saaristossa ja mantereella, lukuunottamatta talvia, jotka hän on viettänyt Espanjassa. Hänellä on aviomies ja lemmikkinsä, mutta lapsia ei ole. Monissa liemissä keitetty Anne on opiskellut laajalla skaalalla kaikkea, markkinoinnista voimavarakoulutukseen, kosmetologista sisustussuunnitteluun ja tehnyt työtä aivan eri aloilla, ollut kukka- ja huoltoaseman myyjänä, kaupan kassana, huonekaluliikkeen monitoimityöntekijänä ajaen kuorma-autoa ja palvellen asiakkaita. Anne on perustanut yrityksen, joka on toiminut vaatekauppana, eläinruokakauppana, internetsivujen tuottajana ja majatalona sekä kahvilana. Anne rakastaa uusien asioiden tutkiskelua, haluaa pureskella auki kohtaamiaan asioita, ymmärtää ja olla aivan kuutamolla. Nämä halut vievät Annen aina kohtaamaan pelkojaan, ottamaan riskejä ja toisaalta kaivautumaan peittojen alle itkemään. Elämän ja maailman ymmärtämisen tarve on saanut Annen matkaamaan maailmalla, kokeilemaan aina jotain erikoista, antamaan itsestään ilman ennakko-odotuksia, -luuloja tai statusarvoja.